שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

31/12/2013 | 14:51 | מאת: הילה

היי שלום רב, לפני כמה שנים הייתה לי פסיכוזה חריפה פעם ראשונה ואיבחנו לי סכיזופרניה כעבור שנה של רגיעה שוב התפרצה פסיכוזה בפעם השנייה הייתי באישפוז חצי שנה והשתחררתי כרגע אני מטופלת בסוליאן 800 מילגרם ובפרטן ומעוניינת להפסיק ליטול את הכדור סוליאן או להפחית במינון השאלה שלי האם אני אפסיק את הכדור או יפחית במינון אני לא יתאשפז שוב

לאחר שתי אפיזודות פסיכוטיות יש סיכוי גדול לאפיזודה נוספת, הסיכוי יורד עם טיפול תרופתי. כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל לגבי אפשרות להפחית מינון בהתאם להשפעה ולתופעות הלוואי, אולם הפסקה מוחלטת תעלה את הסיכוי לאפיזודה נוספת. בכל מקרה הפחתה של המינון או הפסקה יש לעשות באופן מדורג ולאורך זמן.

מנהל פורום סכיזופרניה