משפטים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/12/2013 | 12:28 | מאת: גיל

מי שחלה בסכיזופרניה יוכל להיות משפטן/עורך דין? או שזה רק ל"שפויים"?

אין מניעה לעסוק בעריכת דין בגלל מחלה, ההסתייגות היחידה בחוק לשכת עורכי הדין הוא שניתן להשעות עו"ד "אם הוכרז בפסק-דין פסול-דין מחמת מחלת-נפש או אם החליטה הלשכה, על סמך תעודה של פסיכיאטר מחוזי, כי הוא אינו מסוגל מחמת מחלת-נפש לשמש כעורך דין". www.lawdata.co.il/upload/hok/3517.rtf כמו ברוב המקצועות, עצם המחלה אינו מהווה בעיה אם אדם יציב ויכול לבצע את התפקיד.

מנהל פורום סכיזופרניה