חשש מסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/12/2013 | 21:05 | מאת: אייל

לאורך זמן מסויים אני סובל לעיתים מקולות בראש, זה יכול להיות סתם כאשר אני יושב מול המחשב או כאשר אני הולך לישון, אני פשוט מתחיל להרגיש סחרחורת ואני מתחיל לשמוע קולות, בדרך כלל סתם קולות רנדומליים ולא של אנשים שאני מכיר, זה יכול לבוא בתור צעקות או בתור התלחששויות. אני נורא מודאג מזה וקראתי באתר על התפתחות המחלה בקרב בני נוער. התסמינים שם היו: -תנועות בלתי רצוניות שחוזרות על עצמן. (אני שמתי לב שיש לי "טיקים" בכף היד מדי פעם.) -תסמינים של הפרעה בחשיבה, כמו הזיות (כפי שציינתי למעלה) בעיות כמו הפחתה בדיבור וירידה בבית ספר לא היה לי אבל בכל זאת אני נורא חושש מזה. בנוסף אני חושש להודיע להורים שלי על הפחד שלי מהמחלה.

18/12/2013 | 10:36 | מאת: שלמה

אמנם לא מאבחנים דרך האינטרנט אך לפי הסימנים שכתבת אתה יכול להסיר חשש מליבך. אם שמיעת הקולות תתגבר או תפריע לתפקוד פנה לרופא לבדיקה. נ.ב. אני לא פסיכיאטר.

אי אפשר לאבחן מה עובר עליך בלי בדיקה אבל נראה שאתה מודאג מאוד, וחבל שתמשיך לסבול. אם קשה לך לשתף את ההורים שלך בחששות בקש מהם לקחת אותך לפסיכולוג או פסיכיאטר בלי לפרט.

מנהל פורום סכיזופרניה