התמודדות עם שמיעת קולות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

11/11/2013 | 14:12 | מאת: טל

אני מבקש דרכים להתמודדות עם הקולות

11/11/2013 | 16:30 | מאת: אלי

לא הבנתי אם אתה חולה,מטופל בתרופות, לא סיפקת פרטים.... לפי השאלה אתה מודע לכך שאתה שומע קולות... אם לא פנית בעבר ואתה לא מטופל בתרופות יש להתייעץ עם פסיכיאטר פרטי ולבקש שלא ידווח. אם אתה חולה ויש כבר אבחנה אז אם זה סכיזופרניה פרנואידית כלומר הקולות פוגעים מעליבים או מאיימים תמיד אתה יכול להעלות את המינון בתיאום עם רופא. אני גיליתי שיש קשר חזק בין בטחון עצמי לקולות - ככל שתעבור חוויות שיגדילו את הבטחון העצמי שלך כמו סיום לימודים,קורס,קבלה לעבודה או אפילו סתם עזרה למישהו אחר כך תהיה פחות נתון להתקפות של הקולות הפוגעניים וזה שום פסיכיאטר לא יגיד לך - אצלם זה נגמר בכדורים בלבד.

דרכי ההתמודדות שונות בהתאם למצב הנפשי ולמי ששומע את הקולות, מאחר והקולות מטרידים אותך אני ממליצה לך לפנות לפסיכיאטר לייעוץ.

19/11/2013 | 13:56 | מאת: יפעת

טל, אם אתה מגיע ושואל כאן על דרכים להתמודדות עם הקולות אז כנראה שהקולות מפריעים לך ביומיום, או אפילו משתלטים עליך. כמו שאמרו לך אני מציעה לך לפנות למישהו מקצועי כדי שיוכל לסייע לך עם הקולות שאתה שומע. אם אתה מתגורר במרכז יש את פרופ' לבקוביץ שהוא פסיכאטר מומחה בתחום. יש סטיגמה על פסיכיאטרים אבל הוא באמת עוזר לאנשים לקום מהמצב שהם נמצאים בו עם הליווי שלו. וגם אם אתה גר באזור אחר... תבקש המלצות לפני שאתה מגיע לבעל מקצוע, כדי שתדע שיש לך על מי לסמוך במצב הזה.

מנהל פורום סכיזופרניה