***

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

31/10/2013 | 20:49 | מאת: אמא מודאגת

שלום ד"ר פליישמן , בני ci 19 עבר לפני חצי שנה התקף פסיכוטי , כיום מקבל זיפרקסה 10 מ"ג וחזר לתפקוד מלא , וגם התחיל שרות לאומי לפני חודש וחצי , שאלתי נוגעת להישנות של התקף פסיכוטי , במצב שתיארתי האם יכול להתרחש התקף פתאומי ? או שיש סימנים מקדימים לכך ? כמו שהיו לפני ההתקף הקודם ? תודה

31/10/2013 | 22:10 | מאת: ארנון

למיטב ידיעתי הבלתי מקצועית (אני לא פסיכיאטר) התקף פסיכוטי מופיע עם סימנים מקדימים. אי אפשר לדעת מראש איך ומתי יופיע אם בכלל. חשוב מאוד להתמיד בלקיחת התרופות כדי להקטין את הסיכוי לחזרה. הרבה חולים מפסיקים את הטיפול כשמרגישים טוב ואז חוזרת הפסיכוזה. מקווה בשביל בנך שיחלים במהרה ולא יחווה התקף נוסף. חשוב בנוסף להיות במעקב אצל פסיכיאטר.

אין אפשרות לחזות אם יהיה עוד התקף, אפשר לעשות את המקסימום כדי להימנע: להיות במעקב רציף, לקחת את הטיפול התרופתי, לקבל תמיכה נפשית, להימנע משימוש בחומרים פסיכואקטיבים. התקף פסיכוטי בדרך כלל לא מתפתח ביום, אם נמצאים במעקב אפשר לשים לב להידרדרות במצב הנפשי מוקדם ואפילו למנוע התקף. הסימנים המקדימים הם אישיים ושונים מאדם לאדם, צריך להיות ערניים לכל שינוי במצב הנפשי.

05/11/2013 | 18:29 | מאת: אמא מודאגת

ד"ר פליישמן תודה על התגובה המהירה , כאמור בני נוטל כחצי שנה זיפרקסה 10 מ"ג , והוא מאוזן ( לא שומע קולות ) לפני כחודש היה נתון בלחץ ושמע שוב לכמה שעות את הקולות ..מאז לא שמע שנית , האם תופעה זאת מוכרת ? כיצד ייתכן שבתוך המצב "המאוזן" תרופתית תהיה נסיגה וחזרה שכזאת ? תודה

מנהל פורום סכיזופרניה