קנאביס רפואי לחולה סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

27/10/2013 | 22:58 | מאת: גיל

שלום, סובל מסיזופרניה כ 5 שנים,הדבר היחידי שעוזר לי לשפר את מצב רוח והתפקוד היומיומי זה קנאביס. האם ניתן לקבל מרשם לקנאביס רפואי כתרופה נגד סכיזופרניה ודיכאון.

קנביס לא הוכח כמטפל בסכיזופרניה או בדיכאון ולכן לא ניתן לקבל מרשם לקנביס רפואי. קנביס מכיל חומרים הלוצינוגנים (הזייתיים) שעלולים לגרום לפסיכוזה, ולכן אינו מומלץ למי שהיה במצב פסיכוטי או הוא בסיכון לפתח מצב פסיכוטי.

12/12/2013 | 06:07 | מאת: רונן שוף

הדבר לא נכון, יש שני מחקרים מהשנים האחרונות שקנבידול, המרכיב השני בצמח הקנאביס הוא כנראה התרופה האנטי-פסיכוטית המושלמת.

21/04/2017 | 18:08 | מאת: רז

למה לא לכתוב את החלק השני של התשובה? CBD לא רק שאינו גורם התקפים והזיות, הוא גם יכול להפחית אותם. ואני בטוח שבדיקה בסביבה מבוקרת בכמות מבוקרת לא תזיק לאף חולה. אז למה לא עושים את זה? כי הכנסים הרפואיים הכי גדולים ממומנים על ידי אותה חברה שמרוויחה מיליארדים ממכירת סמים כימיים שאמורים לעכב את הסימפטומים ולפגוע בגוף החולה בטווח הארוך.

מנהל פורום סכיזופרניה