דרך עגולה.

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/10/2013 | 03:31 | מאת: ידיים משולבות.

שלום, האם ישנם מצבים חריגים בהם טועים באבחנת החולה, ןשאופן הטיפול התרופתי מחמיר עימו את מצבו הקיים, ממכר אותו, עד כדי כך שהוא לא פקטיבי יותר עבורו? האם התקפים פסיכוטיים בתדירות משנה לשנה, עלולה לקחת ממני את הזכות להיות אמא בעתיד? אשמח לתגובה.

כמובן שיש מצבים בהם האבחנה שגויה, בדרך כלל הסיכוי לטעות גדול יותר בתחילת המחלה, עם הזמן כשמהלך המחלה מתברר יש פחות טעויות. טיפול אנטיפסיכוטי לא ממכר מאחר והתמכרות (תלות נפשית) מתחילה בהנאה מן החומר ותרופות אנטיפסיכוטיות לא גורמות הנאה. כאשר תרופה משפרת את המצב הנפשי כשמפסיקים את הטיפול יש החמרה במצב אבל מדובר בהשפעה מיטיבה ולא בהתמכרות. יש מצבים בהם תרופות שעזרו בהתחלה מפסיקות להיות יעילות, מצב זה לא שכיח בתרופות אנטיפסיכוטיות. בדרך כלל עם הזמן יש ירידה בשכיחות ההתקפים אבל בלי קשר לחומרת המחלה לכל אשה יש זכות להיות אמא, יתכן שתזדקקי לעזרה גדולה יותר בגידול הילדים אם המצב הנפשי לא מתייצב.

מנהל פורום סכיזופרניה