מה הסיכויים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/10/2013 | 06:44 | מאת: גרי

לפני 12 שנה הופיע התקף הזייתי חריף שהתפתח במהירות תוך שבועיים שלוש.ודעך באמצעות ארגענים. זאת עקב צינגלה רציני . לאחריו התקפי חרדה שנמשכו כמה חודשים אב ל הכל נעלם. החוויה היתה קשה אבל בדיעבד מחזקת כי זה כמו לחצות גל ענק הולהשאר בחיים. מה הסיכויים שדבר כזה יחזור? הבנתי שדווקא התקף חריף שמופיע ןנעלם הוא עם סיכוי טוב אפיזודה חד פעמית. האם בצינגלה יצר התקף? כימי לגמרי או שזה בסיס גנטי ורק הפרץ? בכל מקרה ללא ספק החוויה היא התרחבות היכולות והתחזקות המרחב הנפשי. אבל סיבת השאלה היא משקל טריגר חיצוני ביחס לגורם גנטי בלתי נשלט. תודה

אם מצב פסיכוטי הופיע לאחר שימוש בסמים מדובר בשילוב של פגיעות לפסיכוזה (שילוב של רקע גנטי והשפעות סביבתיות על המוח במהלך הגדילה)והשפעה חיצונית. שימוש נוסף בסמים יגרום בסבירות גבוהה להתקף פסיכוטי נוסף, ומאחר ויש פגיעות לפסיכוזה גם גורמי דחק אחרים יכולים לגרום לכך.

מנהל פורום סכיזופרניה