אורך חיים של חולים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

27/11/2010 | 20:07 | מאת: אני

האם חולי סכיזופרניה חיים אורך חיים קצרים? ואם כן, למה?

01/12/2010 | 09:18 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אורך החיים של מטופלים הסובלים מסכיזופרניה הוא כ-80-85% מזה של כלל האוכלוסיה (כלומר כ-10 שנים פחות). יש לזה מספר הסברים. ההסבר העיקרי הוא אחוזי התאבדות - כ-10% מכלל הסובלים מסכיזופרניה מתאבדים וזה קורה בד"כ בשלבים מוקדמים של המחלה. עוד הסברים - לוקים בסכיזופרניה באופן סטטיסטי מנהלים אורח חיים פחות בריא: כ-80-90% מהם מעשנים. אחוז גבוה יותר של סכיזופרנים בהשוואה לאוכלוסיה הכללית משתמשים באלכוהול ו/או סמים אחרים. הם גם נוטים יותר לסבול מהשמנת יתר, סכרת וכולסטרול גבוה (לעיתים בגלל הטיפול התרופתי - אבל במקרים רבים ללא כל קשר אלא בגלל אורח החיים הלא הבריא. יש לציין שטיפול תרופתי לפי כל המחקרים דווקא _מאריך_ את אורך החיים הממוצע). כמו כן לעיתים רחוקות יש בעיה של סטיגמה אצל הממסד הרפואי שפחות לוקחים ברצינות תלונות גופניות אצל הלוקים במחלת נפש (אם כי המגמה הזאת בשיפור בשנים האחרונות). בברכה, ד"ר אהוד ססר

08/12/2013 | 23:48 | מאת: שרון

העובדה שהם סכיזופרנים לא אומרת שהם לוקחים סמים ומעשנים ויש להם השמנת יתר וכו.. זה ממש לא נכון. כל אחד ואיך שהוא יחליט לחיות את החיים שלו, זה שהם סכיזופרנים לא עושה אותם כאלה ממש לא

מנהל פורום סכיזופרניה