סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

27/09/2013 | 11:43 | מאת: נימרוד

שלום רב, מקווה שתוכלו לייעץ , לעזור לתת רעיונות ... אחי הקטן בן 32 היום אובחן כחולה סכיזופרניה לפני כ 5 שנים שבמהלכן הוא נכנס ויוצא מאברבנאל ופעמיים גם באשפוז כפוי. בעברו היה בחור מוצלח יוצא יחידה מובחרת עם עתיד גדול לפניו , המצב בבית הורי בו הוא חי גם כלכלית וגם נפשית אינו קל . אבחון מצבו קרה לאחר שימוש בסמים קלים וכימיקלים .. ומאז אושפז מספר פעמים ולא מוכן לשתף פעולה לגבי שיקום .אני איני גר בבית וחיי את חיי ולצערי לא תמיד משתפים אותי הורי במתרחש בפעם האחרונה לפני מספר שבועות הוא איים על הוריי ונכנס לאשפוז כפוי באברבנל מעבר לכך לא מקפיד באופן רציף לקחת את הזריקה והתרופות הרשומות לו ולהערכתנו משתמש במקביל גם בסמים. הוא נמצא כרגע בבית הורי במצב סטטי לרוב סגור בחדרו לא עובד מנותק מהסביבה ומחברים לא מגיע לאירועים משפחתיים ולטיפולים ולא מוכן לשתף פעולה בשום דבר. אנחנו מנסים לשכנע אותו לשפר את מצבו אך הוא שלילי לחלוטין. כולנו נמצאים במעיין מבוא סתום ודאגה גדולה לעתיד לבוא ולפחד הגדול שהוא נמצא בחור שחור בלי עתיד וינסה לפגוע בעצמו. אנא הצעות לעזרה במצב .

אם הוא משתמש בסמים כדאי לנסות ולהביא אותו למקום שמטפל בתחלואה כפולה, כלומר גם בהתמכרות. כדאי לנסות למצוא מישהו שהוא סומך עליו, קרוב משפחה, חבר או מטפל שיעודד אותו לקבל עזרה.

מנהל פורום סכיזופרניה