הזיות שמיעה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

26/09/2013 | 07:50 | מאת: דניאל

אני סובל מהזיות שמיעה מפחידות ומבקרות וכנראה ממחשבת שווא שקוראים ושותלים לי מחשבות(קראתי באינטרנט שהצליחו לקרוא מחשבות באמצעות חיישנים) כיצד יודעים האם ההזיות נובעות ממחלת נפש או גידול במוח?(תסמינים) והאם כל מי שיש לו הזיות שמיעה הוא פסיכוטי?

אם יש הזיות ומודעים לכך שמדובר בדמיון לא מדובר במצב פסיכוטי. בבדיקה מעריכים את כל הנתונים, העבר, התסמינים והבדיקה הנוכחית כדי להעריך מה האבחנה. בדרך כלל אם הסיבה היא בעיה נוירולוגית כמו גידול במוח יש תסמינים בנוסף לתסמינים הנפשיים, אבל אם יש חשש שמדובר בגורם גופני שולחים לבדיקות נוספות.

מנהל פורום סכיזופרניה