שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/11/2010 | 19:53 | מאת: תמה

שלום, אני בקשר עם בחור נחמד.שלאחיו סכיזופרניה.שאלתי היא כזו במידה ונתחתן מה היא הסבירות שיהיה לנו ילד עם כזו בעיה? והאם זה גנטי באופן מוחלט?או שלא..

26/11/2010 | 10:13 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. השאלה הזאת נשאלת לא מעט בפורום. רק אתמול היא נשאלה שוב. לכן תמיד מומלץ לעשות חיפוש בפורום. חוץ מזה - יש גם תשובות מפורטות בראש הפורום ב"שווה ציטוט - סכיזופרניה וגנטיקה". בכל אופן הנה התשובה שוב: לאח של אדם הסובל מסכיזופרניה יש סיכוי סטטיסטי של 8% ללקות גם כן בהפרעה זו. במקרה שבן זוגך לא ילקה בהפרעה (כאמור סיכוי של 92%) הסיכוי שהמחלה תעבור לילדים זהה לכלל האוכלוסייה ועומד על 1% בלבד. במידה ובן זוגך כן ילקה בהפרעה זו הסיכוי שזה יעבור לילדים עומד סטטיסטית על 12%. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה