עוויתות מזיפרקסה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

19/09/2013 | 16:36 | מאת: דן

שלום, מטופל כ 3 שנים בזיפרקסה, כרגע כשנה במינון של 5 מ"ג, בעבר מינונים גבוהים יותר, כמובן. לאחרונה (כשבוע) הופיעו לי עוויתות בשפה העליונה אשר נמשכות לאורך כל היום, לסירוגין. בעבר היו לי עוויתות דומות בזווית הפה אך נעלמו כעבור מספר ימים. האם הדבר נובע מהזיפרקסה? אם כן, מה ניתן לעשות והאם יש צורך לפנות לפסיכיאטר המטפל? תודה.

אם העוויתות הן הפרעת תנועה בשם tardive dyskinesia הן יכולות להופיע כתוצאה מטיפול ארוך טווח בתרופות אנטיפסיכוטיות אבל זיפרקסה גורמת לתופעת לוואי הזאת בשכיחות נמוכה מאוד, בעיקר במינון נמוך של 5 מ"ג. כדי לדעת מה הן העוויתות בפה צריך ללכת לפסיכיאטר המטפל ולבדוק.

מנהל פורום סכיזופרניה