בן חולה סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

15/09/2013 | 01:07 | מאת: אמא מודאגת

לדר ענת פליישמן שלום.יש לי בן בן 26.5 חולה סכיזופרניה ,מזה שנתיים. היה מאושפז 3 חודשים בטירת הכרמל עקב מצב פסיכוטי, היה מטופל בכדורים,אנחנו דיווחנו לביהח שאנחנו לא רוצים שיחזור הביתה , מהסיבה שלפני האישפוז הוא היה חודש וחצי במצב פסיכוטי ןלא ידענו מה ישלו.לא אכל לא שתה קילל הסתובב ברחוב, עישן סמים, לא ישן,לא התקלח , היה מוזנח. בקיצור שיבש לנו את החיים ,איפזנו אותו בכפייה. כי לא הייתה לנו בריירה היינו ממוטטים. לאחר 3 חודשים הפסיכיאטר המטפל אמר שכדאי לשחרר אותו בטענה שהוא מאוזן עם תרופות הוא לוקח פרפאנן 3ביום ו2 דיקינט.שנה וחצי עברה מאז הוא לא עובד ,מסתובב מבזבז את כספי הבטוח הלאומי,בשבוע האחרון חלה התדרדרות במצבו,התחיל לעשן את הסמים הסינטטיים מהבוקר ועד הלילה ולא חוזר הביתה עד 2 לפנות בוקר בלי אוכל ובלי שתיה רק בא לקחת אתהכדורים שלו לא מתקלח ואני מאד מודאגת גבי הסמים כי זה יום יומי מהבוקר עד הלילה.שאלתי היא אלייך האם יש מקום לאישפוז נוסף? אודה לך אם תעני לי בהקרם האפשרי.

קשה לדעת לפי מה שאת מתארת אם שוב קיים מצב פסיכוטי אבל בכל מקרה של החמרה במצב יש מקום לבדיקה של הפסיכיאטר המטפל שלו, או אם הוא לא נמצא אצל פסיכיאטר אחר במרפאה שלו או במיון. לא בהכרח יהיה צורך באשפוז. בנוסף נשמע שהשימוש בסמים משפיע מאוד על מצבו הנפשי של בנך וחשוב שהטיפול בו יתייחס גם לכך.

מנהל פורום סכיזופרניה