בעיית תעסוקה לחולי סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/08/2010 | 18:34 | מאת: san

שלום, אני בת לאם אשר לוקה במחלה הנ"ל, אני רוצה לשתף בבעיה מרכזית אשר מחלה זו גורמת. אימי לא יוצאת לעבודה,למרות שניסתה מספר פעמים..(היא לא הסתדרה באף מקום) לא שקשה להסתדר איתה ההפך הגמור.פשוט מעסיקים לא תמיד מבינים את הראש שלה.. אימי מקבלת את כול הטיפולים הנדרשים ומקפידה על כך! ואני תוהה לעצמי מדוע אינה יכולה להשתלב בעבודה? ברור לי שאם היתה יוצאת לעבוד חייה היו הרבה יותר קלים,עקב התעסוקה עצמה..!האם ניתן לפנות למישהו ע"מ להתייעץ או שאין באמת פיתרון? אשמח לקבל תשובה, תודה מראש!

06/08/2010 | 14:45 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. סכיזופרניה היא הפרעה שפוגעת במגוון תפקודים, ביניהם היכולות הקוגניטיביות כגון מוטיבציה, תכנון, זכרון, אבחנה בין עיקר לטפל וכד'. בשל הפגיעה הקוגניטיבית יש קושי בתפקודים שונים ביניהם התפקוד התעסוקתי. למטופלים הסובלים מסכיזופרניה יש להתאים עבודה בהתאם ליכולתם. לפיכך חוקק בארץ חוק שיקום נכי נפש בקהילה בשנת 2000הנותן מגוון רחב של אפשרויות שיקומיות תעסוקתיות ביניהם מפעל מוגן, עבודה מוגנת אחרת, תעסוקה נתמכת וכד'. יש להתאים לאמך עבודה לפי יכולתה. זה יכול להיות עבודה חלקית עם מספר מצומצם של שעות ביום במסגרת מוגנת במשהו שהיא אוהבת. במידה והיא לא מסדתרת בעבודה בשלב זה - לא צריך להתעקש, יש אפשרויות שיקומיות אחרות כגון מועדון תועסקותי, מועדון חברתי, "קלאבהאוס" ועוד. בהמשך תוכל לשוב ולנסות להשתלב בעבודה. בכל אופן יש לפנות לגורמי הרווחה (עובד סוציאלי) או לפסיכיאטר המטפל. לאחר מכן, במידה ויש שיתוף פעולה, העו"ס קובע תור ל"ועדת סל שיקום איזורית" שיש לה את הסמכות לדון ולאשר את האפשרויות השיקומיות השונות האמורות לעיל. מומלץ שלועדה יגיעו גם בני משפחה כדי להציג את הצד שלהם. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה