התיעצות לגבי הזיות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/08/2010 | 21:21 | מאת: מירי

שלום רב! לפני כ4 חודשים הכרתי בחור מקסים והתאהבתי..ולפני שבועיים הוא סיפר לי שלפני שנתיים וחצי הוא אכל פטריות הזיה. הוא כבר שנתיים נקי לגמרי,אבל יש לו הזיות ומטופל אצל פסיכיאטר ומקבל כדורים בשם "סורקואל". אני ניצבת כרגע בפרשת דרכים מאחר והקשר בינינו הולך לכיוון רציני. רציתי לשמוע חוות דעת מקצועית,האם ההזיות האלה אמורות לעבור? האם זה מסוכן?מה ההשלכות לטווח רחוק כתוצאה ממה שהוא עבר? תודה רבה!

06/08/2010 | 14:33 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום מירי. כמובן שאין אפשרות לענות לך באופן ספציפי מכיוון שאיני מכיר את המקרה. ניתן לומר בהערה כללית: סרוקוול הוא תכשיר נוגד פסיכוזה ויש סיבות רבות לנטילת תכשיר מקבוצה זו ביניהן - פסיכוזה כתוצאה מסמים, סכיזופרניה, הפרעה דוקוטבית ("מאניה דפרסיה"), הפרעה דלוזיונלית, הפרעות אישיות קשות ומגוון מחלות גופניות שיכולות להתבטא בפסיכוזה. לכל אחד ממצבים אלה יש מהלך אחר והשלכות שונות. מכיוון שאיני יכול לדעת את הסיבה אצל חברך, אין אפשרות לומר לך אם זה יעבור או לא ומה ההשלכות. אני ממליץ לך, במידה והוא יסכים, ללכת אתו יחד לפסיכיאטר המטפל ולקבל הסברים לגבי מצבו הפרטני. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה