תרופות אנטיפסיכוטיות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

13/11/2010 | 19:59 | מאת: יונית

דרך איזה מנגנון גורמות תרופות אנטיפסיכוטיות מהדור החדש לסוכרת והפרעות מטבוליות? איזו תרופה גורמת להכי פחות סיבוכים כאלה? תודה מראש.

15/11/2010 | 00:49 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. שאלה קשה - כי לא ממש יודעים מה המנגנון. המחשבה בגדול זה שהאפקט הראשוני זה ההשמנה - וכתוצאה יש תנגודת לאינסולין ומתפתח הסינדרום המטבולי. תרופות מהדור החדש שפחות גורמות לסיבוכים אלה - סוליאן, גאודון, אביליפי. אחר כך ריספרדל ואינווגה. אחר כך סרוקוול. והכי הרבה זיפרקסה ולפונקס. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה