לא כמו פעם

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/07/2013 | 12:54 | מאת: גבב

אני חולה סכיזופרניה לאחר 2 התקפים פסיכוטיים. האחרון נגמר לפני 5 שנים. לוקח לפונקס 300, די יציב. כבר זמן מה אני מרגיש ירידה הולכת וגוברת ביכולות הקוגנטיביות שלי. האם ייתכן שזה בגלל התרופות? כלומר האם התרופות מטמטמות? אם לא, אז מה הסיבה לירידה והאם היא תמשיך?

קודם כדאי לברר מה הבעיה בדיוק, ריכוז יכול להיפגע בגלל הרבה סיבות, לא בטוח שמדובר בפגיעה ביכולת הקוגניטיבית. לפונקס יכולה לגרום לטשטוש וקושי בריכוז, בדרך כלל אלו תופעות לוואי שמופיעות בהתחלת הטיפול ומשתפרות בהמשך. יכול להיות שהירידה ביכולות הקוגניטיביות היא בגלל המחלה עצמה, אבל כדאי לברר סיבות אחרות לפני שקובעים זאת, פנה לפסיכיאטר המטפל שלך.

18/07/2013 | 01:01 | מאת: גבב

הריכוז דווקא השתפר. אני מדבר על על היכולת הירודה לקרוא ספרים או להתעמת עם אנשים. הבעיה שאני מרגיש שזה ממשיך להתדרדר. לא יכול להיות שזה בגלל התרופות?

מנהל פורום סכיזופרניה