אני צריך הכוונה בקשר לרשיון..

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

15/07/2013 | 23:09 | מאת: איציק זוהר

שלום אני חולה סכיזופרניה בן 25 לקחו לי תרשיון מזה שנה היום אני בריא וללא אישפוש יותר משנתיים ואין לי מחשבות מוזרות או כל דבר אחר אני ממש כמו כל בן אדם נורמטיבי לומד עובד והכל רגיל שלחו אותי לבדיקה ברחוב הארבעה והחליטו שאני לא כשיר לנהיגה וזה ממש מתסקל אותי כי אני הייתי נהג בצבא וזה ממש פגע באיכות החיים שלי אני כבר חושב להתחיל לנהוג ללא רשיון, כי בכל מקרה לא יכניסו אותי לכלא או כל דבר אחר כי מבחינתם אני לא כשיר הם קיבלו עלי מידע שאני לא כשיר מביטוח לאומי ורציתי לדעת אם יש איזה משהו שאפשר לעשות בשביל להחזיר תרשיון ?

אפשר לקבל רישיון בחזרה אחרי שהתלו אותו, זה תלוי במצב הנפשי הנוכחי שלך ולא במה שהיה בעבר. הרישיון לא מותלה בגלל שיש מחלה, אלא כנראה בגלל שאז היתה תקופה שבה חשבו שיש סכנה בנהיגה. אפשר אחרי שנה לפנות למכון הרפואי לבטיחות בדרכים ולהגיש בקשה לחדש את הרישיון. הם יבקשו מידע על מצב נפשי עדכני מן הפסיכיאטר שמטפל בך. אם מצבך הנפשי טוב ואתה משתף פעולה עם הטיפול אין סיבה לא לחדש את הרישיון. לגבי כניסה לכלא, העובדה שמישהו היה פעם לא כשיר לא אומר שיש לו היתר לעבור על החוק. בכל עבירה בודקים מחדש מה היה המצב בעת ביצוע העבירה, אם אתה עובר על החוק במכוון ומבין את ההשלכות אתה אחראי מבחינת החוק.

מנהל פורום סכיזופרניה