שלום

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

13/07/2013 | 18:46 | מאת: תרופות אנטי פסיכוטיות

אימי לוקחת כ 10 שנים כדורים נגד סכיזופרניה . בתקופה האחרונה בגלל בעיות בריאות הפסיקה לקחת אותם , אבל התופאות לוואי נשארו . עיוותים של הלסת , היא כאילו לועסת כל הזמן . די ברור שמשהו אצלה נפגע מהכדורים . מה עושים ? האם זו פגיע לתווך ערוך ? למה זה קורה ? האם זה מסוכן ? למה אף אחד לא אמר לנו או לה שיש סיכוי לפגיע מהסוג הזה ? איזה עוד סיכונים יש מהתרופות האלה , שלא אומרים לנו ? תודה מראש המשפחה דואגת מאוד

התנועות החוזרות שאתה מתאר הן ככל הנראה הפרעות תנועה שנקראות tardive dyskinesia. אלו תופעות לוואי לא שכיחות של תרופות אנטיפסיכוטיות, אבל הן יכולות להופיע אחרי שנים של שימוש בתרופות. בדרך כלל שכיח יותר בנשים בגיל מבוגר, ובאנשים שבזמן השימוש בתרופות סבלו מתופעות לוואי של תפיסת שרירים או רעד (תופעות לוואי אקסטרפירמידליות). לא תמיד הסיבה היא שימוש בתרופות, בנשים בגיל מבוגר ובאנשים עם סכיזופרניה התופעות הללו מופיעות גם אם הם לא לקחו אף פעם תרופות. זה קורה בגלל השפעת התרופות על הרצפטורים לדופמין באחד האזורים שאחראי על תנועה. לכן התופעות הללו נדירות יותר בתרופות מן הדור השני. זה לא מסוכן אבל מאוד מפריע. אחרי מספר חודשים של טיפול מקובל להסביר על כך שתופעת הלוואי הזו קיימת (לפני כן היא לא מופיעה), אבל היא לא מאוד שכיחה. זאת תופעת הלוואי היחידה שעלולה להיות בלתי הפיכה, אין בעיה אחרת בתרופות הפסיכיאטריות שלא יכולה להיות בכל תרופה אחרת, לכל תרופה יש תופעות לוואי. יש טיפול לתופעה בתרופות כמו קלוזפין (לפונקס) וקאוטיאפין (סרוקוול) ומומלץ מאוד לפנות לפסיכיאטר המטפל כדי לעזור לה.

מנהל פורום סכיזופרניה