מה עושים עם דיכאון שאחרי מצב פסיכוטי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/07/2013 | 19:58 | מאת: רונן

אני הובחנתי כחולה סכיזופרניה והיו לי 3 התקפים פסיכוטיים לאחר שאני יוצא ממצב פסיכוטי על ידיי כדורים אני שוקע בדיכאון קשה ביותר שאני לא מסוגל לשאת ורוצה להפסיק לחיות. לאחר ההתקף האחרון שהיה לפניי שנתיים אני נמצא בדיכאון ולא מסוגל לתפקד .הפסקתי לקחת את התרופות האנטי פסיכוטיות לפניי כשנתיים על דעת עצמי שאלתי היא מה לעשות עם הדיכאון וחוסר התיפקוד ומה הסיכוי שיהיה לי עוד התקף אם לא אקח תרופות למרות ששנתיים זה לא קרה.

אחרי שלושה התקפים פסיכוטיים הסיכוי להתקף נוסף גדול, לכן ממליצים על טיפול אחזקתי גם אחרי שחולף המצב הפסיכוטי. דיכאון אחרי פסיכוזה הוא שכיח אבל שנתיים זה זמן ממושך. יכולות להיות עוד סיבות לדיכאון. יכול להיות שאתה סובל מדיכאון בלי קשר לסכיזופרניה. יכול להיות שהפסיכוזה היתה חלק ממאניה והאבחנה היא הפרעה דו-קוטבית (מאניה-דיפרסיה). יכול להיות שמדובר בסימנים שליליים של סכיזופרניה. יש הרבה אפשרויות, כדאי לפנות לפסיכיאטר כדי לאבחן למה אתה עדיין בדיכאון ואיך אפשר לעזור לך.

מנהל פורום סכיזופרניה