דחוף

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/07/2013 | 23:51 | מאת: שירן

אני חולה בסכיזופרניה, עד לא מזמן טופלתי בסאפריס 10 מ"ג. ביקשתי מהרופאה שלי להחליף לי את הכדור עקב ת.לוואי ולפני מס ימים התחלתי לקחת את התרופה גאודון- 60 מ"ג פעם אחת בערב. מאז אני סובלת מעייפות קשה (18 שעות שינה ביום) כמו כן מסיוטי לילה קשים מאוד המזכירים לי מאוד את ההתקף הבודד שחוויתי. ניגשתי לרופאה ודיווחתי על תופעות הלוואי והיא טענה שעייפות היא אכן תופעת לוואי מוכרת, אך סיוטי לילה אינם קשורים לתרופה. ממחקר באינטרנט קראתי על אנשים נוספים שחוו סיוטי לילה מהתרופה, אך הרופאה ממליצה להמשיך לקחת את התרופה. האם יש טעם להתעקש על התרופה? בנתיים כפי שאת רואה לפי השעה, אני לא ממהרת לישון.. אשמח לתגובה, שירן

סיוטים הם תופעת לוואי לא שכיחה של גאודון, אבל הם יכולים להופיע. אם להמשיך לקחת את התרופה תלוי בהרבה גורמים, עד כמה היא עוזרת לך, עד כמה הסיוטים נסבלים, כמה תרופות ניסית קודם, אם היו לך תופעות לוואי של תרופות אחרות בגללן נבחרה דווקא גאודון.

מנהל פורום סכיזופרניה