איך להשמר

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/07/2013 | 12:55 | מאת: אני

איך להשמר מסכיזופרניה עם יש תורשה כבדה ? אמא וסבתא מצד אימי. מה זה הפן הסביבתי שתמיד מציינים אותו ? האם פחד מכל דבר חדש יכול להיות סימן להתפרצות המחלה בעתיד , עם כן מה לעשות ? האם הריון יכול לגרום למחלה לפרוץ ? תודה

09/07/2013 | 16:17 | מאת: אסיד

להתרחק מסמים!!!

הפן הסביבתי כולל דברים כמו בריאות האם בהריון, הלידה, זיהומים, מחלות וטראומות בילדות, שימוש בחומרים פסיכואקטיבים, וגם שינויים הורמונלים. על חלק מהדברים יש לנו השפעה - לא כדאי להשתמש בסמים. על חלק לא, לא על ההריון והלידה, וגם לא על טראומות שאנחנו עוברים או סביבה לוחצת שאנחנו חיים בה. אפשר להשתדל לחיות חיים רגועים עם אנשים תומכים מסביבנו. פחד מדברים חדשים הוא לא משהו ספציפי ולא מראה בהכרח על מחלה.

מנהל פורום סכיזופרניה