מינון קלונקס

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/07/2013 | 09:17 | מאת: ליאת

יש לי קושי להרדם בלילה. הרופא רשם 0.5 מ"ג קלונקס, זה עזר למספר חודשים, אבל התופעה חזרה, ושוב קשה להרדם למרות נטילת הקלונקס. האם כדאי להגדיל את המינון (בנוסף אני לוקחת 300 מ"ג סוליאן). תודה

קלונקס היא תרופה ממשפחת הבנזודיאזפינים. לתרופות האלו המוח מתרגל אחרי מספר שבועות של שימוש, ואז התרופה כבר לא עובדת. אחרי שהמוח התרגל אם מנסים להפסיק יש תסמונת גמילה. בגלל זה הם נקראות תרופות ממכרות. אם תגדילי את המינון, עוד מספר שבועות גם המינון הזה לא יעבוד ותצטרכי להעלות שוב ושוב מינון, זה לא פיתרון טוב. כדאי לדבר עם הפסיכיאטר המטפל שלך כדי לבדוק מדוע יש לך הפרעות שינה, ואם אין סיבה שאפשר לטפל בה, אפשר לתת טיפול לשינה שאינו ממכר.

מנהל פורום סכיזופרניה