יש לי סכיזרופניה שלילית ?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/07/2013 | 18:38 | מאת: אסי

עישנתי נייס גיא לפני שנה וחצי וקבלתי אתקף חרדה. אתקף חרדה ה אומר כמה שעות שהנתקתי מי הזמן יושב בפה דפיקות לב במהירות בלתי רגילה.. והרגשתי שהזמן לא זז.. דקה זה כמו 10שעות .. עכישו אני מרגיש שינוי באישיות שלי בהרבה מפעם.. השאלה שלי האם זה בגלל שאני קראתי הרבה על מה שהייה לי וקראתי על סכיזרופניה קהות רגשית.. וכול מיני והכנסתי את עצמי לחרדות בגלל זה.. עכשיו הבעיה שלי שאני מרגיש משהו חסר בלב .. זה אומר שכשאני מדבר עם משהו אני מרגי שאני מדבר בלי רגש.. כאילו אין תרגש אני רק מדבר.. בלי רגש.. ובנוסף אני לא מתלהב מדברים שהתלהבתי פעם .. מה שכן... אין לי שום סימן אחר רק הסמנים האלו .. השאלה שלי האם זה דיכאון עמוק ?? כי אני זוכר שפעם גם שהייתי בדיכאון עמוק לא הייתה לי בעיה של רגש שמחה.. רק דיכאון כזה חרדות .. מה שכן אני כן מצליח לבכות אם כך זה אומר בעצם שיש לי מצד שני רגש חזק של שמחה? תודה רבה.

נייס גיא הוא קנבינואיד סינטטי, הוא עלול לגרום גם להפרעות חרדה וגם לפסיכוזה, בדיוק כמו גראס או חשיש, רק בעוצמה יותר גדולה. סמים גורמים להנאה ובשימוש קבוע לפגיעה במערכת ההנאה במוח, אחרי שמוש רצוף שום דבר לא גורם הנאה והכל נראה ריק. לא כתבת אם מדובר בעישון בודד, אבל גם עישון בודד יכול לגרום להתקף חרדה והתפתחות הפרעת חרדה או לתחושה של שינוי באישיות ותחושה של ניתוק מהעולם או הגוף. מומלץ שתפנה לפסיכיאטר שיבדוק ממה אתה סובל ויציע לך טיפול מתאים.

מנהל פורום סכיזופרניה