2 שאלות:

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

30/06/2013 | 14:50 | מאת: הסקרנית

חושב שמה שהוא רואה הוא אמיתי ולא מצליח להבחין נכון? אבל אדם שחי זמן מה עם המחלה ונטל כדורים ונגיד שהוא פתאום חווה התקף פסיכוטי ושומע קולות הוא יכול להיות מודע שהוא באמצע התקף ושזה לא אמיתי. מה שמעניין אותי לדעת זה איך בשלבים מאוחרים יותר של המחלה נוצר מצב שמתפתחת מודעות מסוימת של החולה למצבו גם בעת התקף- שהרי האין זו מהות ההתקף? חוסר היכולת להבין מהי המציאות? שאלה נוספת: האם סכיזופרן ששומע קולות שומע אותן בראשו (כלומר הם נשמעים כמחשבות) או כקולות של אנשים שנמצאים בחדר?

יש אנשים שיש להם מודעות למחלה ויודעים להבדיל אלו מחשבות או קולות שייכים למחלה. רוב האנשים מפתחים מודעות מסויימת ולכן הם מגיעים לטיפול, גם אם הם בטוחים במחשבות הם יודעים שמשהו לא לגמרי נכון. יש דרגות שונות של שמיעת קולות, מקול פנימי ועד לקול שנשמע מחוץ לראש, כלומר בחדר.

מנהל פורום סכיזופרניה