סכיזופרניה ללא טיפול

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

22/06/2013 | 13:03 | מאת: אמא מודאגת

בני בגיל 42 אובחן כחולה בסכיזופרניה פרנואידית. האבחנה ניתנה מרחוק ללא שתוף פעלה שלו כי הוא מתכחש למחלה ומסרב לטיפול.הוא חולה במחלה כבר שנה וחצי. המחלה התחילה כהתקף פסיכוטי לאחר שסבר שהוא סוכן מוסד שעלה על מזימה עולמית ושיש חשש לחייו. היום הוא מאמין שהוא נמצא במעקב רצוף של האזנות וצילומים.ההתקף הפסיכוטי שלו נמשך שבועיים בערך הגיע לאחר שימוש אינטנסיבי בסמים (מריחואנה וכדורים מעוררים).היום הוא מסתגר בדירתו ומסרב לקבל טיפול. האם הוא חולה בסכיזופרניה פרנואידית ? מה עלי לעשות כדי לעזור לו לשקם את חייו ?

קשה לתת אבחנה מרחוק, יכולות להיות הרבה סיבות למצב פסיכוטי, סכיזופרניה אבל גם הפרעה דלוזיונלית או פסיכוזה כתוצאה משימוש בסמים. בכל מקרה הטיפול במצב כזה מתחיל בתרופות אנטי פסיכוטיות (וכמובן הפסקה של שימוש בחומרים שגורמים פסיכוזה כמו סמים). אחת הבעיות העיקריות במצב פסיכוטי הוא שמעצם ההגדרה פסיכוזה היא מצב בו אדם בטוח במחשבות שלו, גם אם הן לא אמיתיות. במצב כזה המשפחה עומדת הרבה פעמים חסרת אונים כי אי אפשר לכפות טיפול אם אין סכנה לאותו אדם או לסובבים אותו (או שהוא גורם סבל חמור לסביבתו, לדוגמא רעש בלתי נסבל שלא מאפשר לשכנים לישון או הזנחה שמביאה לסיכון תברואתי). אם אין סכנה הדרך הטובה ביותר היא למצוא אדם שבנך בוטח בו שידבר על ליבו לקבל עזרה לדברים שמציקים לו, כי בודאי קשה לו להתמודד עם החשדות והבידוד. בהצלחה.

מנהל פורום סכיזופרניה