אינווגה-רספירידון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

20/06/2013 | 12:42 | מאת: איתמר

אשמח לדעת (באופן גס, כמובן) איזה מינון של רספרידון מקביל ל6מ"ג אינווגה. שאלה נוספת: האם לאביליפיי יש יתרונות על רספרידון או אינווגה? ואני לא מתכוון לתופעות לוואי אלא לצמצום סימנים חיוביים ושליליים). תודה

באופן גס, מינון אינווגה הוא פי 2 מרידפרדל, כלומר 6 מ"ג ריספרדל מקביל ל-12 מ"ג אינווגה. ברוב המחקרים שנעשו על סימנים חיוביים לא מצאו יתרון של אף תרופה אנטיפסיכוטית על תרופה אחרת. מחקר אחד מצא שאביליפיי וגאודון פחות יעילים. לעומת זאת הם יותר מתאימים כשיש דיכאון, אביליפיי מאושר לשימוש כתוספת טיפול לדיכאון. מבחינת הסימנים השליליים, היחידה שהוכח שיש לה השפעה היא קלוזפין (לפונקס).

מנהל פורום סכיזופרניה