סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

05/06/2013 | 14:24 | מאת: מירב

שלום. אני מאורסת לבחור ולאחרונה רק גיליתי שאחיו חולה סכיזופרניה. אני לא יודעת מה מצבו והאם הוא נוטל כדורים. אך מאחר ואני יודעת שזה עשוי להיות גנטי אני מאוד חוששת לגבי העתיד. מה הסיכוי שמחלה זו עלולה לעבור לילדינו? האם זה יכול להתפרץ אצל הארוס שלי גם כן? (הוא בן 24 ונורמטיבי לחלוטין). האם אוכל לסמוך על האח החולה ולהשאיר את ילדיי איתו? והאם יש סיכוי שזה לא גנטי? אציין שאני לא יודעת אם מישהו ממשפחתו חלה גם כן אך הוריו לא חולים. תודה רבה.

09/06/2013 | 14:05 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. שאלה זו חוזרת על עצמה רבות (מאד) בפורום, ניתן לעשות חיפוש קצר. בכל אופן להלן התשובה: שכיחות סכיזופרניה באוכלוסיה - 1%. שכחיות סכיזופרניה אצל אח של מטופל המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 8%. שכיחות סכיזופרניה אצל בן של הורה אחד המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 12%. שכיחות סכיזופרניה אצל בן של שני הורים המאובחנים כסובלים מסכיזופרניה - 40%. שכיחות סכיזופרניה אצל אח של תאום זהה המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 47%. כך שבמקרה שלך - לארוס שלך יש סיכון קטן של 8% ללקות בסכיזורפניה, כלומר 92% שלא. במידה והוא לא יפתח סכיזופרניה (וזה כנראה המצב) - אז הסיכוי שזה יעבור לילדים הוא בגדול כמו באוכלוסיה הרגילה - 1% בלבד. ובכל מקרה האחוזים הם סטטיסטיקה בלבד וכך יש להתייחס אליהם. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה