האם יש לי סיכזרופניה שלילית

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

27/05/2013 | 00:06 | מאת: אסי

שמעו לפני שנה וחצי עישנתי סם חוקי קבלתי אתקף חרדה והייה לי בלאגן .. ולא נשאר לי שום סימן חוץ מי עיקצוצים בגוף ולא בטוח שזה קשור לסם .. עשיתי מלא חקירות וראיתי שכמה אנשים רשמו שהם איבדו תשמחת חיים שלהם בגלל עישון וקראתי על סיכזרופניה שלילית אז פשוט נוצר מצב שאני פשוט משדר לתת מודע שלי שיש לי חוסר רגש והוא מאוד חלש . הייו לי תקופות שהייתי בדיכאון וחרדות עוד לפני העישון אבל תמיד הייה לי רגש חזק.. של שמחה .. אבל היום אני לא יודע עם באמת יש לי בעיה או שזה רק בגלל שאני מאמין שיש לי בעיה אז זה בעצם גורם לחרדה ואז בעצם הרגש חלש ... אבל מה שבטוח שבחודש האחרון ראיתי כמה סרטים וממש ממש בכיתי מלא דמעות.. אז האם זה הוכחה מצורה שאין לי סכיזרופניה שלילת ? ובנוסף .. אני מרגיש קצת מעוקה בלב (כנרא שזה נגרם בגלל שהנושא מאוד מציק לי ) אני מרגיש משהו חסר בלב .. הרגש הזה זה יוכל להיגרם בגלל שאני מאמין שאין לי רגש אז באמת אין לי רגש ) תודה

09/06/2013 | 12:49 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לאבחן אדם דרך פורום אינטרנט. לשם כך יש לפנות לאבחון אצך פסיכיאטר. יחד עם זאת, יש לומר שאין שום דבר במה שכתבת שתומך באבחנה של סכיזופרניה, מכל סוג. באופן כללי יש לומר שבד"כ רוב האנשים ששואלים "האם יש לי סכיזופרניה" בסופו של דבר לא סובלים מסכיזופרניה אלא (בין השאר) מהפרעות חרדה שונות, השפעה של סמים, הפרעות אישיות ועוד, וזאת מפני שבסכיזופרניה יש בד"כ פגיעה בבחן המציאות והתובנה למחלה, לפחות בשלבים הראשונים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה