שאלה לגבי הפסקה בפתאומיות של גאודון והתפרצות סכיזו

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

15/05/2013 | 19:52 | מאת: דודו

רציתי לדעת אם הפסקה של מספר פעמים בלקיחת הגאודון לכמה ימים וחזרה במינון מופחת (מ-160 ל-140) עלולה לגרום להתפרצות סכיזופרניה או שמדובר רק בתסימני גמילה מהתרופה. תודה.

09/06/2013 | 11:41 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. הפסקה או הפחתה של טיפול תרופתי יש לעשות רק בהתייעצות עם הרופא המטפל. אין אפשרות לחוות דעה על מקרה ספציפי דרך פורום אינטרנט. בעקרון, כל אחד מגיב אחרת בהתאם למצבו. באופן כללי, הפסקה או הפחתה של טיפול מן הסתם מעלה את הסבירות להישנות של תסמיני ההפרעה. מבחינת "תסמיני גמילה" - לתכשירים נוגדי פסיכוזה אין "תסמיני גמילה" מכיוון שאינם סמים, כלומר אינם גורמים ל"היי", אינם גורמים לתלות פיזית ואינם גורמים לסבילות. ההפסקה של הטיפול יכולה להוביל לחזרה של תסמיני ההפרעה, לא לתסמיני גמילה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה