שרונה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/05/2013 | 20:46 | מאת: .

שלום דוקטור 1- האם המינונים שרשומים למטה הם של החברה המייצרת של הסרוקסט ??, 2 -לפי ניסיונך העליה במינון מעבר ל- 20 מג ,גורם לשיפור נוסף בדיכאון וחרדות, 3 כמה משך זמן צריך לעבור ,אחרי העליה מעבר ל- 20 מג , עד אשר ארגיש בשינוי המיוחל. 4 קראתי שמעבר למינון של 20 מג, רמת הביטיחות של התרופה יורדת בהרבה?? בדיכאון: 20 – 50 מ''ג. •בתסמונת טורדנית כפייתית: 20 – 60 מ''ג. •ה פרעת פאניקה: 10 – 50 מ''ג. •באוכלוסיה הקשישה ניתן להעלות עד 40 מ''ג ולא יותר

15/05/2013 | 12:11 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כאם זה פורום סכיזופרניה, לא פורום של הפרעות חרדה ודכאון. בכל אופן תשובה כללית: 1) המינונים שאת מציינת למטה הם מקובלים. 2) הטיפול בדכאון הוא בד"כ במינון 20מג אם כי יש מקרים שעליה נוספת במינון יכולה לעזור (בעיקר אם יש תסמינים טורדניים או חרדתתיים נלווים). 3) שינויים במינון בד"כ מורגשים תוך 2-4 שבועות אך לעיתים זה יכול לקחת עד 10 שבועות. 4) עליה במינון באופן טבעי מעלה את הסיכונים של תופעות לוואי שונות (בעיקר בחילות, שינויים במשקל והפרעות בתפקוד המיני), אם כי יש לומר שבד"כ אין החמרה בתופעות הלוואי. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה