התרופה גיאודון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

01/05/2013 | 21:29 | מאת: אורית

אני בת 28 מתמודדת עם מאנייה דיפרסיה וסכיזופרניה(סכיזואפקטיב) והשאלה שלי לגבי גיאודון אני לוקחת 160 מ"ג 80 בוקר 80 ערב אחרי ניסיונות הבנתי שזה המינון שמתאים לי ובחלוקה הזאת.עם זאת קשה לי לקבל את זה שבבקרים הגיאודון מטשטש אותי ואת חוט המחשבה שלי אני לא מסוגלת ללמוד להתרכז ולקלוט דברים וזה מפריע לי ידוע לי שגיאודון היא התרופה שהכי פחות מעייפת אבל בכל זאת הייתי רוצה לקבל חוות דעת שנייה האם יש תרופה יותר טובה שתעזור לי לשמור על רצף בחשיבה?

15/05/2013 | 11:06 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לאבחן אדם דרך פורום אינטרנט. באופן כללי ניתן לומר שהפרעה בריכוז היא תסמין כללי שיכולה להיות קשורה למגוון גורמים - הפרעה במצב הרוח (הן דכאון והן מאינה או היפומאניה), הפרעת קשב ראשונית, בעיית שינה, הפרעה בהלך החשיבה שקשורה לסכיזופרניה, פגיעה קוגניבית (שגם יכולה להיות קשורה לסכיזופרניה), בעיה גופנית (כגון בלוטת התריס) ולבסוף גם תופעת לוואי מהטיפול. רק לאחר בירור הסיבה ניתן לטפל בהתאם. אם מגיעים למסקנה שזה הגאודון (מה שכאמור לא בטוח), ניתן לנסות תכשירים אחרים בתיאום עם הרופא המטפל לאחר שנלקחו בחשבון כל השיקולים הקליניים. אכן יש תכשירים נוספים שגם לא גורמים לעייפות. בברכה, ד"ר אהוד ססר

02/06/2013 | 16:38 | מאת: אורית

שאני לוקחת אותה אני פחות צלולה יותר חלשה ועייפה ואוכלת יותר האם יש איזו תרופה ניסיונית חדשה שמטפלת בסכיזואפקטיב?איזו תרופה אתה ממליץ?

מנהל פורום סכיזופרניה