kk

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

22/04/2013 | 16:16 | מאת: .

שלום רב דוקטור ,ותודה על הפורום הנהדר. בת דודתי בת 23, סובלת מדיכאון וחרדה שנים, וקיבלה לא מעט סוגי תרופות שונים,שאמורים היו לטפל בדיכאון והחרדות , בשיחה טלפונית הרופא הציעה שבפגישה הבאה ,יחליף לה את הטיפול לתרופה בשם סרוקוול , אני קראתי מאמר ,שנאמר שנכתב על ידי האיגוד הפסיכיאטרי ,שהתרופה הזאת ,נבדקה במחקרים ,ושהיא עוזרת מאוד לסובלים מדיכאון וחרדות. 1 האם לפי ניסיונך נכונים הדברים 2 קראתי על נזקים כמו סכרת, שהתרופה יכולה לעשות ,ועוד , מה דעתך לגבי בטיחות התרופה ,במיוחד שהטיפול לטווח ארוך , ושהיא סובלת מדיכאון וחרדה . 3 ואם התרופה בסל התרופות תודה מראש

28/04/2013 | 13:50 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. 1) אכן הסרוקוול מאושר כטיפול לדכאון ויש מחקרים רבים שתומכים בכך. 2) סרוקוול, כמו מספר תכישירים נוגדי פסיכוזה מדור שני, יכול לגרום לעתים לתסמונת מטבולית - כלומר עליה במשקל, עליה בכולסטרול, עליה בלחץ דם והפרעות במטבוליזם של סוכר. יש לעקוב ולטפל בהתאם. יחד עם זאת יש לומר שהמינון שנותנים במקרה של דכאון הוא פחות מזה שנותנים בפסיכוזה, וכך גם הסיכונים לתופעות לוואי קטנים יותר. 3) התרופה נכנסה לסל התרופות לאחרונה גם למקרים של דכאון ללא קשר לפסיכוזה או לסכיזופרניה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

05/05/2013 | 02:03 | מאת: סרקווול

מעולה מעולה מעולה.... לא תמיד מאשרים לדיכאון לא לסכיזופרניה במקרה הטוב כן

מנהל פורום סכיזופרניה