סכיזופרניה וגנטיקה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

14/04/2013 | 08:46 | מאת: ענת

אני עומדת להתחתן עם אדם שאביו חולה סכיזופרניה אך זה לא בא לידי ביטוי אצל בן זוגי. האם יכול להיות שהמחלה תתבטא אצל ילדי?

15/04/2013 | 21:22 | מאת: רונה

הסיכוי קטן ביותר.רוב הסיכויים(כ-90%) שלא ירש את המחלה.

28/04/2013 | 13:16 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. שאלות אלה חוזרות על עצמן לא מעט בפורום. ניתן לעשות חיפוש. בכל מקרה להלן התשובות: שכיחות סכיזופרניה באוכלוסיה - 1%. שכחיות סכיזופרניה אצל אח של מטופל המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 8%. שכיחות סכיזופרניה אצל בן של הורה אחד המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 12%. שכיחות סכיזופרניה אצל בן של שני הורים המאובחנים כסובלים מסכיזופרניה - 40%. שכיחות סכיזופרניה אצל אח של תאום זהה המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 47%. כך שבמקרה שאם לך אין סכיזופרניה וגם לבעלך אין - אז הסיכוי שזה יעבור לילדים הוא בגדול כמו באוכלוסיה הרגילה - 1% בלבד. ובכל מקרה האחוזים הם סטטיסטיקה בלבד וכך יש להתייחס אליהם. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה