קספליון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/04/2013 | 11:03 | מאת: צלי

האם זה באמת הטיפול הכי טוב שקיים כיום בסכיזופרניה? הרופא שלי אומר שזו המילה האחרונה והטובה ביותר עם מינימום תופעות לוואי והאלטרנטיבה היא אינווגה בכדורים. מה דעתך?

08/04/2013 | 15:33 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אין דבר כזה "הטיפול הכי טוב בסכיזופרניה". זה מאד אינדיבידואלי ומשתנה מאחד לאחד. רוב התכשירים נוגדי הפסיכוזה (כולל הקספליון) יעילים פחות או יותר באותה המידה, ההבדל העיקרי ביניהן הוא בפרופיל תופעות הלוואי ובדרך המתן (כדור או זריקה). לקספליון יש מעט תופעות לוואי יחסית והוא נוח כי צריך זריקה רק פעם בחודש (בניגוד לחלק מהזריקות ארוכות הטווח האחרות שהן פעם בשבועיים). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה