אני חוששת שבעלי אובחן בעבר כחולה נפש. איך אדע?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

29/10/2010 | 02:21 | מאת: סנדרה

שלום רב. אני נשואה כמעט 20 שנה. התחתנתי בגלל האהבה, אבל הזוגיות הפכה לגהינום. כשהתחלתי לראות את הדברים באופן אוביקטיבי ולא דרך משקפי האהבה, הבנתי שבעלי הנו אידיוט מושלם. אבל אחרי זה בא החשש שזה לא הכל. מחייו של בעלי "נעלמו" 10 שנים לפני שהכרנו. הוא לא עבד וזה מוזר מאוד. אחותו אובחנה כחולת נפש ונפטרה באברבנאל. כשאחיה התבקשו לבחור ביניהם אופוטרופוס הפסיכיאטר של ביה"ח סירב למנות את בעלי לתפקיד זה.מדוע? אני דואגת לשני הילדים המשותפים שלנו והנכדים שבעזרת השם ייולדו. האם לא מגיע לי לדעת עם מי חייתי בתסכול חצי מחיי? כיצד אוכל לקבל מידע? אודה על תשובה. עזרו לי בבקשה

04/11/2010 | 23:42 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אם את נשואה 20 שנה והוא לא אושפז או טופל תרופתית בתקופה זו הסבירות שיש לו סכיזופרניה מאד נמוכה, גם אם יש לו תורשה נפשית במשפחה. לגבי הרצון שלך לקבל מידע רפואי על בעלך - חוק זכויות החולה מעגן את הזכות לחסיון רפואי - גם במקרה של בני משפחה. אם לבעלך היה רקע של תחלואה נפשית והוא לא רוצה שתדעי - זו זכותו. בכל מקרה, כפי שציינתי בהתחלה, הסיכוי שהוא חולה בסכיזופרניה אינו גדול. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה