הכנסת הנושא של אורח חיים בריא באנשים עם סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

05/02/2013 | 08:54 | מאת: adi

שלום רב, רציתי לדעת: יש לי ידיד עם סכיזופרניה גם, וגם עם עודף משקל. הבן אדם אומר שאין לו מוטיבציה להרבה דברים. אנחנו הולכים הליכות, אבל את הנושא של שינוי בתזונה מאוד קשה לי להחדיר לו. אני למשל עם עודף משקל אבל משתדלת לאכול יותר בריא ומאוזן וניסיתי לתת לו טיפים שעוזרים לי. אני נתקלת בחומה לצערי. איך בכל זאת? מישהו? עדי

06/02/2013 | 17:38 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. ניהול אורח חיים בריא הוא חשוב מאד אצל כל אחד, על אחת כמה וכמה אצל מתמודדים עם סכיזופרניה (שבשל הההפעה עצמה לעתים נוטים להזניח את הנושא הבריאותי, וגם לפעמים יש תופעות לוואי מהתרופות שגורמות להשמנה ולבעיות מטבוליות). ניתן לקחת אותו לדיאטנית שתסביר לו את הנושא לעומק. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה