תרופות לסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/02/2013 | 14:04 | מאת: יואל

שלום, חולה סכיזופרניה בן 55 שמוגדר כרוני מטופל באינווגה (לפני זה ברספירידל). מצבו טוב יחסית מאשר כשטופל בתרופות ישנות יותר, אך עדיין סובל קשות מחשיבה לא מאורגנת, מחשבות שוא, פחדים, הזיות, תפקוד חברתי בעייתי (הסימנים השליליים והחיוביים). אני מעוניין לשפר את מצבו, וידוע לי שיש תרופות חדשות שלא ניסה: אבילפיי, סוליאן, גאודון, פנאפט. אודה לך אם תוכל למסור כמה פרטים על התרופות האלה, מה הייחוד של כל אחת, כולל שכיחות תופעות הלוואי (ואני יודע שבלי לראות את האדם קשה להתאים). תודה.

06/02/2013 | 17:26 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. רב התרופות נוגדות הפסיכוזה בסה"כ די דומות במדדים של יעילות קלינית. עיקר השוני ביניהן הוא בפרופיל תופעות הלוואי. יחד עם זאת זה משתנה מאחד לאחד ולכן התאמת הטיפול נעשה ע"י הרופא המטפל המכיר את המתמודד לעומק. כל התרופות שאתה מזכיר טובות. תרופה אחת שמעט טובה יותר מהאחרות (הן במדדים של סימנים חיוביים וגם בשיפור סימנים שליליים) היא הלפונקס. כתבתי על כך רבות בפורום, ניתן לעשות חיפוש. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה