סימנים שליליים בסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

30/01/2013 | 16:45 | מאת: רינה

בס"ד שלום רב ד"ר ססר. אני בת 32 ,חולה בסכיזופרניה ואפילפסיה ונוטלת את התרופות: 20 מ"ג זיפרקסה, 20 מ"ג סרוקסט ו-750 מ"ג דפלפט כרונו. אני סובלת מסימנים שליליים של המחלה מגיל 17, בעיקר מקהות רגשית ויכולת קוגנטיבית ירודה. התרופה שהכי עזרה לי למצב זה הייתה ריספרדל אך מכיוון שהעלתה לי את רמת הפרולקטין בדם הוחלפה לי. ברצוני לדעת : האם חייבים להחליף את הריספרדל במצב כזה? אני אובדת עצות, לקחתי גאודון שהחמיר את מצבי ולפונקס שפגע לי ברמת הכדוריות הלבנות בדם, ידוע לי כי לא קיימת תרופה שעוזרת לסימנים השליליים של המחלה חוץ מלפונקס אבל משום מה הריספרדל עזרה לי הכי הרבה. האם לדעתך זה אפשרי לחזור לקחת את הריספרדל למרות הפרולקטין הגבוה ואין בכך סיכון כלשהו? בתודה רבה מאוד מראש, רינה.

05/02/2013 | 01:20 | מאת: אבנר

לרינה בבי"ח שלוותה החלו לטפל בסכיזופרנים בעלי תסמינים שליליים בעזרת הקרנת גלים מגנטיים למוח. הטיפול נקרא dTMS הוא אינו בסל. תוכלי לצלצל לרוית בין השעות 13:00 ל-15:00 לטלפון 09-7470337 על המכשיר תוכלי לקרוא כאן http://www.brainsway.com/ בהצלחה.

06/02/2013 | 17:08 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. רמת פרולקטין גבוהה בפני עצמה אינה מחייבת הפסקת טיפול. הגישה כיום גורסת שאם יש עליה בפרולקטין ללא סימנים קליניים - מספיק לעקוב בבדיקות דם תקופתיות ולא צריך להפסיק טיפול. יחד עם זאת אם יש סימנים קלינים כתוצאה מהפרולקטין הגבוה כגון תופעות לוואי מיניות ו/או הפסקת מחזור - יש מקום לשקול התערבות טיפולית כגון שינוי מינון או החלפת התרופה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

14/03/2013 | 03:21 | מאת: הראל

אשמח לשוחח איתך 0546806766

מנהל פורום סכיזופרניה