סרקוול

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

20/01/2013 | 23:41 | מאת: עדי

שלום, בעלי מאובחן בסכיזופרניה,כבר 5 שנים הוא בן 29 ומטופל כבר קרוב ל 6 שנים בטרופות, עדין לא הגענו למצב של איזון. הו לקח ריספונד, איננוגה אביליפי, עכשיו אנחנו אוחזים ב 600 מ"ג סרקוול כרגע הוא במצב הכי גרוע שהיה אי פעם. תוכל להגיד מבין התרופות הנל אם יש משהו שנחשב הכי יעיל? והאם בכלל קיימת אפשרות לנהל אוארך חיים נורמלי עם המחלה הזאת? תודה עדי

06/02/2013 | 11:36 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לאבחן אדם או לתת המלצות טיפוליות דרך פורום אינטרנט. באופן כללי - כל התרופות שאת מציינת נחשבות ליעילות פחות או יותר באותה המידה. יש תרופה אחת שנחשבת מעט יותר יעילה מכל השאר - לפונקס. יש לא מעט מטופלים שהיו עמידים לטיפולים תרופתיים שונים, אך תחת טיפול בלפונקס מצבם השתפר במדדים רבים. התוויות משרד הבריאות קובעות שאם יש כשלון טיפולי עם 2 תכשירים אחרים, ניתן לנסות טיפול בלפונקס. הסיבה שלא נותנים לפונקס מההתחלה היא שיש לה תופעת לוואי נדירה שיכולה לגרום לפגיעה בתאי דם לבנים. לכן כל אחד שמקבל טיפול זה מחוייב בבדיקות דם שבועיות למשך 18 שבועות ואחרי זה פעם בחודש . כמו כן יש ללפונקס תופעות לוואי מטבוליות (כמו למספר תרופות אחרות), כלומר לפעמים יש השמנה, עליה בלחץ דם, עליה בכולסטרול ופגיעה במאזן הסוכר. טיפול מתחילים במסגרת אשפוז או מרפאה ציבורית. בכל מקרה מומלץ הפסיכיאטר המטפל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה