שאלה לגבי אומגה 3

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/01/2013 | 20:21 | מאת: רונן

לאחרונה אני שומע יותר ויותר על כך של"אומגה 3 " יש השפעת החלמה מדהימה על תאי המוח בשעת התקף פסיכוטי ומונע נזקים הנגרמים לתאי העצבים בעקבות ההתקף. האם ידוע לך על כך?

11/01/2013 | 10:09 | מאת: אריק

אני לא הייתי בונה על זה.

12/01/2013 | 18:44 | מאת: רונן

אלא כטיפול תומך ומשלים,

14/01/2013 | 16:07 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. עניתי על השאלה לגבי אומגה 3 מספר פעמים בפורום, ניתן לעשות חיפוש. בכל מקרה להלן הדברים בקצרה: יש מחקרים שנעשו בתחום של חומצות שומן "אומגה 3" שהראו השפעה מסויימת על חלק מתסמיני הסכיזופרניה (אבל לא גדולה). בכל מקרה זה לא יכול להזיק. יחד עם זאת, מכיוון שהיעילות של אומגה 3 בסכיזופרניה היא שנויה במחלוקת אין מקום למתן המלצה גורפת לשימוש בתכשיר, בוודאי שלא כטיפול יחיד. בברכה, ד"ר אהוד ססר

14/01/2013 | 21:24 | מאת: מישהו שחוקר

לגבי אומגה 3 - ישנם מספר מחקרים המראים שלאומגה 3 מסוג מסוים (עם ריכוז EPA מסוים) יש אפקט של מניעה אצל אנשים בשלב ה"פרודרום" , קרי בשלב המקדים את התפרצות המחלה. מחקרים אלו נעשו על מספר לא מועט של נבדקים ולאורך כמה שנים כך שיש תקווה , אך על מנת לתת לדבר משנה תוקף , חוזרים על מחקר זה במספר נרחב של מקומות בעולם ועם מספר גדול הרבה יותר של נבדקים שיקבלו מידי יום תוסף PUFA וייבדקו כמה אחוזים מהם ייפתחו בסוף סכיזופרניה לעומת כמה שלא. בכל אופן, תישאר אופטימי.ממחקרים וממכונים ברחבי העולם , יש תקווה למניעה של הופעת המחלה אצל אלו בסיכון. הטיפול המוצע כרגע כולל טיפולים פסיכולוגיים, מתן תוספי מזון מסויימים (כגון אומגה 3) וממתן תרופות אנטי-פסיכוטיות במינון נמוך. כולי תקווה שגם בארץ יהיה גוף שייקח על עצמו משימה קדושה זו של מניעת המחלה אצל אלו שבסיכון כפי שכבר קיים ברחבי העולם במספר גופים. הדבר ייתן המון תקווה להורים שאחד מבני הזוג סובל מהמחלה, ומעוניין למנוע את הופעת המחלה בילדיהם המשותפים. זאת עקב הסיכון התורשתי.

מנהל פורום סכיזופרניה