השפעת המשפחה על שיקום

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

02/01/2013 | 16:02 | מאת: נועם

קרוב משפחה חולה בסכיזופרניה מגיל 18. כיום הוא בן 60. המצב שלו הכי רע שחולה סכיזופרניה יכול להיות. לצערי לא טופל כראויי. אם היה מטופל האם מצבו היה היום טוב יותר? האם העובדה שקיבל את המחלה בגיל 18 לא כבר נחרץ גורלו? בגיל 18 הפסיכיאטר שטיפל בו ניבא אחד לאחד את הזוועה שמתרחשת היום. עד כמה למשפחה יש השפעה על שיקום חולה סכיזופרניה?

14/01/2013 | 16:02 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. מחקרים רבים מראים, מעל לכל ספק, שטיפול מוקדם משפר את תסמיני ההפרעה, שהטיפול יכול להאט או לעצור את ההתדרדרות הקוגניטיבית, שהוא משפר יכולות שיקום ועוד ועוד. יש מחקרים שמראים שיש האטה בירידת הנפח של החומר האפור במח אם מתחילים טיפול כמה שיותר מוקדם. יחד עם זאת יש לומר שתחת הכותרת של "סכיזופרניה" יש שונות רבה בין המתמודדים השונים, לפעמים יש שיפור ניכר במצב אך לפעמים, למרות טיפול אינטנסיבי, יש עמידות לטיפול והתדרדרות לאורך זמן. לגבי שאלתך השניה - למשפחה אכן יכולה להיות השפעה טובה על אפשרויות השיקום, מומלץ לדבר עם גורמי הרווחה לקבלת פרטים. כמו כן ניתן לפנות למסגרות שונות בקהילה כגון ממ"ן (מרכז למידע ושיתוף לקהילת משפחות מתמודדי נפש) http://www.maman.org.il לקבלת עזרה והדרכה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה