סכיזופרניה עם שינוי לכיוון הדו קוטבי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

20/12/2012 | 15:08 | מאת: אלי שם בדוי

מדובר על נער בן כ21 וחצי, בערך שסבל בעבר מסזוכרמניה הזה, ועכשיו כניראה לפי הסימפטומייזר שלכם סובל מ-ציקלותימיה מכונה גם "הפרעה ציקלותימית", או מדו קוטביות. השאלה האם יכול להיות שהדו קוטביות היא מהתרופה ? כעת אני לוקח סרוקוואל רגיל (למרות שעוד כשבוע אעבור לXR) ולפני חודש סיימתי טיפול בזיפרקסה 5 מג האם יכול להיות שהזיפרקסה גרמה לי להרגשה של דו קוטביות ? והאם סרוקואל 300 מג היא תרופה הכי טובה לגיל (21.5) ולמקרה זה (פסיכוזפניה בעבר ונראה כמו דו קוטבי בערב בהווה) ?

24/12/2012 | 21:26 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. 1) לא ניתן לאבחן אדם לפי "סימפטומייזר" ממוחשב זה או אחר (אפילו אם זה מהאתר הזה...). אבחון נעשה רק ע"י פסיכיאטר ובד"כ רק לאורך זמן ולא ע"פ בדיקה יחידה. 2) דוקוטביות אינה נוצרת מטיפול תרופתי. אמנם יש מקרים שמתן תכשיר נוגד דכאון (שזה לא סרוקוול או זיפרקסה) יכול לגרום למצב של מאניה - אך ברב המוחלט של המקרים האלה זה רק "חושף" את הנטיה הדוקוטבית ולא יוצרת אותה. 3) לא נותנים תרופה לפי גיל, אלא לפי המצב הנפשי. הכדורים שאתה מציין - סרוקוול ויזפרקסה - שניהם תכדורים נוגדי פסיכוזה טובים. בכל מקרה מומלץ לפנות לפסיכיאטר המטפל לצורך אבחון מעמיק והמלצה טיפולית בהתאם. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה