שלום דר,

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/12/2012 | 16:11 | מאת: בתאל

אני מתמודדת עם סכיזופרניה כבר כמעט שנה מטופלת בסאפריס 10 מג.. היום בביקור אצל הפסיכיאטרית היא אמרה לי שהיא רוצה להוריד לי את המינון של התרופה ובעתיד אולי להפסיק אותה. האם הדבר נפוץ? הייתי בטוחה שהתרופות הן לכל החיים..

24/12/2012 | 20:35 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אין אפשרות לתת תשובות ספציפיות דרך פורום אינטרנט, כך שלא אוכל לומר לגבייך אם ההחלטה היא נכונה או לא. באופן כללי ניתן לומר שאכן, סכיזופרניה היא בד"כ הפרעה שדורשת טיפול לכל החיים, אולם יש מקרים לא מעטים יוצאי דופן - מקרים בהם יש החלמה, מקרים שיש שיפור ניכר ואפשרות להוריד מינונים כמו גם מקרים שבהם מגיעים למסקנה לאחר מעקב שבדיעבד לא היה מדובר בסכיזופרניה אלא בהתקף פסיכוטי על רקע אחר (כגון סמים, הפרעה גופנית, סטרס קשה ועוד) - וכעת כבר אין צורך בטיפול תרופתי. ההחלטה היא של הפסיכיאטר המטפל והיא בד"כ מתקבלת לאחר תקופת מעקב משמעותית (בד"כ שנה). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה