גם אני מתעניין בתרופה החדשה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

13/11/2012 | 16:49 | מאת: ראובן

לפני כ3 וחצי שנים הופיע הקטע הזה בעיתון: BL1020 ----------------- מדובר בתרופה חדשנית לטיפול בסכיזופרניה,הניתנת בבליעה. בניסויים פרהקליניים וקליניים ,שנערכו עד כה ,העידו כי BL-1020 יעילה לטיפול בסימפטומים של סכיזופרניה ובעלת פרופיל בטיחותי טוב. ניסויים אלו הראו כי התרופה חוסמת פעילות האות העצבי דופאמין ומגבירה את פעילות האות העצבי GABA . תכונות אלו עשויות לתרום ליעילות ובטיחות התרופה.יתר על כן, בניסויים קליניים הראתה BL-1020 השפעה מיטיבה על התפקוד הקוגניטיבי בחולי סכיזופרניה. חולי סכיזופרניה רבים סובלים מירידה משמעותית בתפקוד הקוגניטיבי והטיפולים הקיימים אינם נותנים מענה לבעיה זו. ביוני 2009 , הודיעה חברת "ביוליין אר.אקס",יצרנית התרופה, על תחילתו של ניסוי קליני, Phase II/III ,הקרוי : CLARITY . ניסוי זה מיועד לקביעת יעילותה ובטיחותה של BL-1020 כתרופה לשיפור התפקוד הקוגניטיבי, וכן את פעילותה האנטי פסיכוטית של התרופה,בקרב 1050 חולי -סכיזופרניה,הן לטווח הקצר (6 שבועות) והן לטווח הארוך (90 שבועות) וזאת בהשוואה לריספרידון, הנמנית על התרופות המובילות כיום לטיפול בסכיזופרניה. ניסוי זה מתנהל בכ -200 אתרים בעיקר ברומניה ובהודו. רציתי לשאול אותך דוקטור, מה קורה עם המידע הזה מלפני 3 וחצי שנים? לאן זה התקדם מאז והאם זה כבר זמין גם בארץ?

19/11/2012 | 20:54 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. ראה כאן: http://www.doctors.co.il/forum-4040/message-15461#message-15461 וכאן: http://www.doctors.co.il/forum-4040/message-15415#message-15415 וכאן: http://www.doctors.co.il/forum-4040/message-15470#message-15470 בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה