בעיה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

11/11/2012 | 23:48 | מאת: ב'

אשכרה מרגיש 2 בראש אחד, לא יודע להחליט, מתלבט על כול דבר.. יכול להגיד משהו על איזה משהו ואחרי 10 שניות לשנות דעה ולהגיד משהו אחר שונה לגמרי על הדבר הזה יכול להיות שזה קשור לחרדה כללית ? שיש מצב שיש לי ?ועם כן יש דרך לטפל בחרדה כללית בלי כדורים ?

19/11/2012 | 20:19 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. תסמין של "התלבטות" היא לא מחלה. זה יכול להיות קשור לכל מיני דברים כגון לחרדות, לתכונות של פרפקציוניזם, מסנה אישיותי וכד'. ניתן לפנות לפסיכיאטר או פסיכולוג לצורך בדיקה מעמיקה, אבחון וטיפול לפי הצורך. לגבי כדורים - זה תלוי בבדיקה. יכול להיות שתהיה המלצה כזו, יכול להיות שלא. רק ניתן לומר שאם ממליצים שכן - לא צריך להיגרר ל"סטיגמה" על טיפולים תרופתיים שהם "משנים את האדם". הם לא. הם בסה"כ מהווים כלי עזר נוסף להתמודדות עם מצוקות רגשיות שונות, ובכל מקרה הם רק חלק מהטיפול הכולל במקביל לטיפול פסיכולוגי ומעקב. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה