בעיה לא ברורה ומציאת פתרון בשבילה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/11/2012 | 14:03 | מאת: רונן

אני חולה סכיזופרניה, ומעבר יש לי עוד בעיות: 1)לחוץ מאוד אוד! 2)אני נלחץ מקשר עין עם אנשים 3)מאבד ריכוז בזמן שאני מדבר 4)מתבלבל בעשיית פעולות יומיומיות 5)חושב הרבה קרה לי שהייתי בחופשות של כשבוע כמה פעמים במהלך החיים ובמהלכן כל הבעיות האלה השתפרו ואחרי זה חזרו. עם השנים נוספות לי עוד ועוד בעיות דומות וקשה לי לחיות ככה! מה גורם לכל הבעיות האלה?מה הקשר ביניהן? למה במהלך החופשות הקצרות הכל השתפר? מה אני יכול לעשות נגד זה?

16/11/2012 | 18:11 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אין תשובות פשוטות. הרי גם לאנשים שמאובחנים כסובלים מהפרעה נפשית זו או אחרת יש גורמי דחק יום יומיים המשפיעים על הריכוז, תפקוד, מצב רוח ועוד ותמיד ניתן להיעזר בגרומי מקצוע לצורך ההתמודדות (כגון פסיכולוג, פסיכיאטרי, עו"ס וגם חבר/ה טוב). יחד עם זאת ידוע שבסכיזופרניה יש נטיה לפגיעה ביכולות קוגניטיביות מסויימות כגון ריכוז, תכנון וכד' שגם מהוות פקטור בתלונות שהיעלית. אלה סוגיות מורכבות לטיפול וכוללים היבטים תרופתיים, וגם ניתן להיעזר בטיפולים פסיכולוגים שונים, במיוחד אלה המכוונים לשיפור מיומנויות חברתיות (מה שקרוי "social skills trainihng"). יש גם מחקרים שמראים שאימון קוגניטיבי (מה שקרוי cognitive remediation) גם יכול לשפר סימנים שליליים. לצורך קבלת פרטים יש לפנות לפסיכיאטר המטפל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה