שלום דר,

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/11/2012 | 17:58 | מאת: בתאל

אני סובלת מסכיזופרניה, מטופלת בסאפריס 10 מג ליום. אושפזתי לפני תשעה חודשים לתקופה של חודשיים והעלתי במשקל בעקבות השימוש בסאפריס כשבעה קג. אני שומרת על תזונה נכונה ועושה ספורט ולמרות זאת המשקל לא יורד. האם יש תרופה אחרת שתעודד ירידה במשקל? מה ניתן לעשות במצב כזה? אשמח לתשובה בתאל

16/11/2012 | 17:43 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. התרופה סאפריס גורמת בד"כ לפחות עליה במשקל בהשוואה להרבה תכשירים נוגדי פסיכוזה אחרים. יחד עם זאת גם תרופה זו יכולה לגרום לפעמים לעליה במשקל. יש מספר דרכי פעולה אפשריות: 1) כושר גופני + דיאטה (תמיד טוב). 2) בירור גופני לשלילת גורמים אחרים לעליה במשקל (כגון תת פעילות בלוטת התריס וכד'). 2) הפחתת מינון. 3) החלפה לתכשיר אחר שפחות גורם לעילה במשקל (כגון סוליאן, גאודון, אביליפי וכד'). לפעמים אין ברירה, וה"מחיר" להשגת איזון נפשי כולל תופעות לוואי מסויימות, בעיקר אם כבר היו נסיונות רבים לפני כן. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה