אם יהיה לי ילד יהיה לו סזופרניה?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/11/2012 | 02:02 | מאת: הילדה

שלום תודה על התשובה. אם לאמא ו סבתה היה סזופרניה אצלי בנתים אין אני עובדת ו לומדת סטודנטית אז אם יהיה לי ילד אז יש סיכוי שיהי לו סזופרניה? אבי נפטר בחול ו אין לי את מי לשאול כבר. אבל הוא היו רשום במרפא פסיכיטרית אבל לא היה מאושפז לא סזופרניה. הוא למד לימודים גבוההים ו רופאים בבלורס אמרו הוא חייב לעשות הפסקה של שנה כי זה לא עשה לו טוב אבל הוא היה מצטיין. אני לא יעודעת מה היה לו. מה את חושב שהיה לו?. אבל מישה אמר לו לעצור לימודים זה רופאים מתחום פסיכיטריה לא רופה משפחה. סבתא שלי הפכה לסזופרנית אחרי שילדה כבר אבא שלי ו זה כרה אחרי השואה. אמא שלי למדה אחות ברוסיה עבדה בזה בא אמר שאחרי שנולתי הם התחילו לריב. אני מבינה שאצל שנהם התפתחה הסזופרניה אחרי שילדו. זה אומר שאם אני ילד גם יחלה סזופרניה.?תודה

16/11/2012 | 17:31 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. שאלות אלה חוזרות על עצמן לא מעט בפורום. ניתן לעשות חיפוש. בכל מקרה להלן התשובות: שכיחות סכיזופרניה באוכלוסיה - 1%. שכחיות סכיזופרניה אצל אח של מטופל המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 8%. שכיחות סכיזופרניה אצל בן של הורה אחד המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 12%. שכיחות סכיזופרניה אצל בן של שני הורים המאובחנים כסובלים מסכיזופרניה - 40%. שכיחות סכיזופרניה אצל אח של תאום זהה המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 47%. כך שבמקרה שלך - אם אמך מאובחנת כסובלת מסכיזופרניה אז הסיכוי אצלך הוא כ-12%. הסיכוי יורד ככל שהגיל עולה. אם לך לא יהיה סכיזופרניה וגם לבן זוגך לא יהיה - אז הסיכוי שזה יעבור לילדים שלכם הוא בגדול כמו באוכלוסיה הרגילה - 1% בלבד. ובכל מקרה האחוזים הם סטטיסטיקה בלבד וכך יש להתייחס אליהם. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה